joi, 20 septembrie 2012

Proiecte Program de stagiu în cadrul Parlamentului RM


Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova în colaborare cu Parlamentul Republicii Moldova lansează proiectul social „Stagiar în Parlament". În cadrul acestui program vor fi selectaţi 10 tineri pentru un stagiu de trei luni în comisiile parlamentare. Pe parcursul acestei perioade tinerii vor putea să-şi demonstreze abilităţile intelectuale dar şi să studieze mecanismul de funcţionare a comisiilor parlamentare cît și al întregului secretariat al Parlamentului din Republica Moldova.
 Timp de trei luni de stagiere, tinerii vor activa în şapte comisii parlamentare, iar CNTM le va asigura o bursă lunară. De asemenea, CNTM va organiza o vizită de studiu, în Ucraina unde stagiarii vor face schimb de experienţă cu alți tineri stagiarii  din Rada Ucrainiană.
Întru cît este o acţiune bilaterală şi urmează să se desfăşoare în ambele state, acest proiect va permite dezvoltarea colaborărilor dintre structurile de tineret din Moldova şi Ucraina. La fel, unul dintre obiectivele propuse este de a crea o platformă eficientă de schimb de experienţă privind participarea tinerilor în procesul de elaborare a politicilor publice. Acest proiect va consolida relaţiile de încredere între societatea civilă şi tineret faţă de Parlamentul Republicii Moldova asigurindu-se astfel transparența decizională.
Cerințe:
  • Student la una din instituțiile superioare de învățămînt din R.Moldova;
  • -      Disponibilatea de implicare activă pe o perioada de trei luni;
  • -      Responsabilitate, punctualitate și interes sporit;
Persoanele interesate vor depune dosarul pentru concurs, care va conţine:
  •      CV-ul candidatului (in variantă româna);
  •      Scrisoare de motivare;
  •      Formularul online a candidatului (poate fi accesat aici);
Depunerea dosarului:
Vă rugăm să expediați materialele solicitate la adresa de e-mail: alexandru.petrov@cntm.md, cu indicația “Stagiar în Parlament” pînă la data de 10.04.2012
Fii stagiar in Parlament, aplică acum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu