miercuri, 13 aprilie 2011

Invitatie la Dezbateri in cadrul atelierului de lucru: "Participarea Tinerilor – un mod de a trai Democratia"


Invitatie la Dezbatere in cadrul atelierului de lucru: "Participarea Tinerilor – un mod de a trai Democratia"
Organizatia non-guvernamentala APDAF SUCCES are placerea sa va invite Duminica 17 aprilie  2011, ora 10:00, la sediul Centrului de resurse pentru Tineri, IMPULS, Cahul,  Bl. Costache Negruzzi 46 , fosta gradinita nr.12, la cel de-al III-lea modul al atelierului de lucru: "Participarea Tinerilor – un mod de a trai Democratia"
Evenimentul este organizat in cadrul proiectului „Tinerii din Moldova spre Europa”, finantat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, in cadrul programului Transition Promotion, in parteneriat cu CARITAS Czech Republic.
Evenimentul isi propune o dezbatere care sa porneasca de la temele abordate in cele doua module precedente : rolul societatii civile intr-o democratie reala, puterea publica, strategiile societatii civile si problemele sistemului din Republica Moldova: din partea clasei politice si APL – coruptie, oligarhie, incompetenta – iar din partea societatii civile – neimplicare, pasivitate .
Activitatea va fi realizata cu scopul de a oferi un cadru pentru toti cei interesati sa exploreze interconexiunea dintre democratie, educatie si participare civica precum si rolul pe care un cetatean educat, ghidat de norme si valori morale, il are in realizarea  bazei unei societati democratice.
Am pornit de la ideea utilizarii educatiei non-formale in promovarea valorilor democratice bazate pe egalitate de sanse si justitie sociala. Atelierele de lucru, dezbaterile si sesiunile de training autentic democratice ar putea pregati mai bine pentru o cetatenie activa si o societate civila puternica, considerate a fi temelia unui stat democratic. Raspunderea civica, contactul social direct, raspunderea individuala, simtul comunitar, angajarea civica, increderea si dreptatea sociala sunt trasaturi care au un rol important intr-o societate democratica. Pentru aceasta nu este suficient doar sa ne supunem legii ci trebuie sa avem acele convingeri morale care ne ajuta sa actionam nu numai pentru interesul nostru ci si pentru binele comun.
Activitatea preconizata are ca principale obiective: 
- Organizarea unui cadru de dezbateri cu privire la rolul bunului cet
atean in procesul consolidarii democratiei; ; 
- Stimularea  comunic
arii, cooperarii si schimbului de opinii si pareri in scopul formarii constiintei civice a tinerilor;
- Realizarea de dezbateri cu scopul determin
arii gradului de implicare civica a tinerilor din r.Cahul
- Cre
sterea gradului de pregatire si dezvoltare a atitudinii cetatenesti in randul tinerilor din r.Cahul
Va asteptam Duminica 17 aprilie  2011, ora 10:00, la sediul Centrului de resurse pentru Tineri, IMPULS, Cahul.  Intrarea libera si participarea asteptata.
Pentru informatii ne puteti contacta la adresa success.moldova@gmail.com
Am aprecia daca ati avea amabilitatea sa confirmati prezenta dumneavoastra la eveniment la adresa success.moldova@gmail.com
 Va asteptam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu